Yin / Qigong

 

 

 

Aloitin päivittäisen Taiji/Qigong/Jooga harrastuksen Barcelonassa vuonna 2002. Ohjaamani Qigongin/Joogan perusta nojaa Tsumura Sensein oppeihin. Olen vuosien varrella opiskellut myös monien muiden Taiji-, Qigong-ja Joogaopettajien johdolla.

Päivittäisen Zen-meditaation harjoittamisen aloitin vuonna 2005.
Ohjaajana olen toiminut vuodesta 2011 alkaen.

 

Se oli liikkumista täydessä vapaudessa,liikettä, jolla ei ollut suuntaa eikä ulottuvuutta. Tuossa liikunnossa oli rajatonta energiaa, jonka ydinolemus oli hiljaisuutta. Sen toiminta oli totaalista toimimattomuutta,  jo tuo toimimattomuus on olemukseltaan vapautta. Siinä oli suurta autuutta, voimakasta haltiotilaa, joka hävisi ajatuksen kosketuksesta.

Tämä tapahtui

Krishnamurtit muistiinpanoja

 

Viikoittaiset tunnit:

Keskiviikkoisin 17:30  Yin/Gong,  Pure Move, Turku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valaistuminen ei ole kuva (jonka voisi selittää), vaan kaikkien kuvien särkyminen.

-Charlotte Joko Beck

Harjoittaessanne zazenia hetkestä toiseen hyväksytte sen, mitä teillä on nyt, tällä hetkellä, ja olette tyytyväisiä kaikkeen mitä teette. Teillä ei ole mitään valittamista, koska vain hyväksytte kaiken. Se on zazenia (za=istuma, zen=meditaatio). Vaikka ette pystyisi siihen, tiedätte mitä on tehtävä. Silloin saatte istuen tehdystä zazenista kannustusta kaikkeen muuhun toimintaan. Arjessa, vaikka teillä on kiireiden vuoksi vaikeaa, mielessänne pysyy kokoajan tyyneyden tuntu, koska nautitte siitä, ei siksi, että kiintyisitte siihen. Kun nautitte siitä, teidän ei tarvitse kiintyä siihen. Jos olette saaneet todellista tuntumaan harjoitukseemme, voitte nauttia siitä kaiken aikaa, mitä ikinä teette. Saatatte ajatella saavuttaneenne valaistumisen, mutta jos kiireen tai vaikeuksien keskellä tunnette tarvitsevanne sitä kokemusta uudestaan, kyseessä ei ole todellinen valaistuminen, vaan jotain, mihin yritätte kiinnittyä. Todellinen valaistuminen on aina siellä missä tekin, joten siihen ei tarvitse kiinnittyä eikä sitä tarvitse edes ajatella. Koska se pysyy aina mukana, vaikeudet itsessään ovat valaistumista.

-Shunryu Suzuki

Rajattoman tilan ja ajan kokeminen omassa kehossa ja mielessä on qigongia.

-Liu Han Wen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linkkejä:

Taiji Qigong:

Salainen zen-harjoitus, Tsumura Sensei

Neljä tukea Chan (zen) meditaatioon, Tsumura Sensei

Shuai Shou, käsien heilutus, Kauko Uusoksa

Taiji Silk Reeling, Master Jesse Tsao

The Eight Storing Qi, Andrew Nugent-Head

Daoist Five Yin (five elements starts at 12:00)

Viisi Eläintä Qigong, Nianzu Li

ZEN:

Emptiness in Not nothing, Thich Nhat Hanh

Meaning on zazen, Gudo Nishijima

Among White Clouds, documentary about chinese hermit monks by Edward A. Burger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

antti(a)anttitolvi.com